Seria Friday Harbor de Lisa Kleypas-magie, pasiuni și suflete pereche

Seria Friday Harbor – Lisa Kleypas-magie, pasiuni și suflete pereche

    Un strop de magie, o doză de pasiune și doar un suflet pereche menit să te facă cea mai fericită. Seria Friday Harbor poartă cititorul pe meleaguri cunoscute oferind fiecărui personaj șansa de a-şi vindeca sufletul. Un trecut zbuciumat, o relație eșuată sau poate doar o alegere nefericită. Fiecare roman are magia lui în care fiecare face imposibilul posibil pentru a descoperi sufletul pereche. Nu-i un drum ușor, dar rezultatul merită fiecare clipă de căutare.

1. Parfumul dragostei-Christmas Eve at Friday Harbor aka Christmas With HollyParfumul dragostei-Christmas Eve at Friday Harbor aka Christmas With Holly

 O fetiţă îşi caută o familie

   Într-o noapte rece și ploioasă de toamnă, Holly, o fetiță de doar șase ani, își pierde mama. Din acea noapte, Holly refuză să mai vorbească. Seria Friday Harbor – Lisa Kleypas

  Un burlac îşi caută o soţie

  Mark Nolan recunoaște că ultimul lucru de care ar avea nevoie în viața lui, este o fetiță de șase ani. Totuși, foarte curând, el va constată că ar fi dispus să facă orice ca viața fetiței să fie din nou așa cum și-o dorește ea. Sora lui Mark i-a lăsat un testament prin care îi încredințează copila și i-a scris : „Ești singurul care poate avea grijă de ea. La început va trebui pur și simplu să o iubești. Restul va veni de la sine.“  Seria Friday Harbor – Lisa Kleypas

Câteodată e nevoie şi de puţină magie…

  Maggie Conroy nu mai are curajul să creadă în iubire, după ce și-a pierdut soțul în urmă cu un an. Totuși, ea crede că imaginația poate face minuni. Proprietară a unui magazin de jucării, Maggie trăiește într-o lume care îi este foarte dragă. Când îl cunoaște pe Mark Nolan, care vine în magazinul ei însoțit de o fetiță, ea își dă seama imediat că aceasta are nevoie disperată de puțină magie. Iar magia vine în viețile lor însoțită de dragoste…

2. Strada iubirii – Rainshadow Road

Strada iubirii – Rainshadow Road

   Strada iubirii este o carte cu parfum de aer proaspăt, stropită cu puţin praf magic, dar şi cu o doză de romantism. Ne plimbăm pe plajă, simțim arome, bem un vin bun şi parcă ne întoarcem în timp.

   Lucy Marin este artist sticlar și locuiește în misteriosul și frumosul port Friday. Este rănită, luată prin surprindere de cea mai amară dintre trădări: logodnicul ei, Kevin, a părăsit-o. Amărăciunea lui Lucy este amplificată de faptul că noua lui iubită e chiar sora ei. Seria Friday Harbor – Lisa Kleypas

   Ca să nu fie nevoit să suporte reproșurile părinților lui Lucy, Kevin îl roagă pe prietenul lui, Sam Nolan, proprietarul unei podgorii, să o seducă pe aceasta, să o curteze și să o ajute să treacă peste momentul de furie și de durere. Complicațiile încep atunci când Sam și Lucy încep să se îndrăgostească unul de altul. Lucy începe să se întrebe dacă să-și riște din nou inima.

Strada Iubirii

   Întrebări despre dragoste, loialitate, greșeli vechi și noi începuturi, sunt explorate toate, în timp ce Lucy învață că în viață anumite lucruri care par pierdute se pot transforma în ceva nou, minunat.


-Acum le pasă de fericirea mea? se întrebă ea cu voce tare? Au avut ocazia să-mi ţină partea de mai multe ori până acum, dar n-au făcut-o, iar acum deodată, vor să fiu fericită? La naiba cu ei! Şi la naiba cu tine!
-Hei, nu trage-n mesager!
-Ai dreptate, spuse Lucy uitîndu-se urît la el. Tu nu faci parte din problemă. Tu eşti soluţia. Eşti omul care îmi aduce endorfinele. Ei bine, sunt pregătită. Dă-mi-le!
Sam clipi.
-Ce să-ţi dau?
-Endorfinele. Dacă toată lumea vrea să fiu fericită, perfect. Dă-mi cele mai bune endorfine de care eşti în stare.
El o privi nesigur.
-Poate că ar fi mai bine să mîncăm de prînz înainte.
-Nu, spuse ea furioasă. Hai să terminăm odată. Unde e dormitorul?
Sam nu ştia dacă să se amuze sau să fie îngrijorat.
-Dacă vrei să te răzbuni pe Kevin culcîndu-te cu mine, te ajut cu plăcere. Dar nu vrei să-mi spui şi mie pe cine eşti atît de supărată?
-Pe toată lumea. Inclusiv pe mine însămi.
Ei bine, dacă te culci cu mine n-o să rezolvi problemele nimănui.
Tăcu o clipă.
-Doar, poate, pe ale mele. Dar nu e vorba despre asta.
Se apropie de ea, o apucă de umeri şi o scutură blînd.
-Respiră adânc şi hai, nu mai fi nervoasă!
Lucy îl ascultă. Inspiră o dată, de două ori, de mai multe ori, până cînd se calmă şi se relaxă, învinsă.
-Hai să mîncăm ceva, spuse Sam. Deschidem o sticlă de vin şi vorbim. Dacă mai vrei endorfine şi după aceea, vedem ce se poate face.

3. Dincolo de iubire – Dream Lake

Dincolo de iubire – Dream Lake

 Dincolo de iubireo poveste magică așa cum doar Lisa Kleypas știe să scrie. Nu folosește fraze complicate sau cuvinte bombastice, dar emoția se simte la tot pasul pentru că fără să vrei îți vine să te îndrăgostești iar și iar.

   Alex Nolan este cinic, plin de amărăciune. Este unul din cei trei frați care locuiesc în Friday Harbor, dar nu seamănă nici cu Sam, nici cu Mark. Cei doi cred cu adevărat în dragoste, sunt dispuși să riște pentru a avea o șansă la fericire. Dar Alex se luptă cu propriii lui demoni, înarmat cu sticla de whisky și trăiește în iadul personal.

   Zoe Hoffman este întruchiparea blândeții și a romantismului. Când îl cunoaște pe frumosul și fascinantul Alex Nolan, toate instinctele o avertizează să o ia la fugă. Chiar și Alex îi spune acest lucru. Dar Zoe este atrasă de el și încearcă să-l facă să privească viața cu alți ochi. Și să creadă că dragostea nu este numai pentru nesăbuiți.

   Zoe și Alex sunt ca apa și uleiul, focul și gheața, lumina și întunericul. Dar uneori este nevoie doar de o rază de soare pentru ca întunericul să fie alungat, iar iubirea să poată traversa timpul, rațiunea și spațiul, pentru a pune stăpânire pe două inimi care o așteptau.

  „Numai că acum se afla într-o altă temniţă invizibilă: nu-l putea părăsi pe Alex. Putea sta într-o cameră învecinată sau la o distanţă de cîţiva metri, dar atîta tot. Cînd Alex îşi părăsea locuinţa ultramodernă din Roche Harbor, spiritul se trezea tras ca un balon… sau ca un peşte prins în lansetă.
     Femeile îl abordau adesea pe Alex, atrase de tristeţea din ochii lui frumoşi. Numai că el era un bărbat distant, lipsit de sentimente.”


„Alex a înţeles pe loc că o încurcase. Era genul de belea în care nu mai intrase niciodată. O singură privire în ochii mari, albaştri şi s-a predat pe loc. Fusese făcut knockout.
     — Zoë Hoffman, el este fratele meu Alex, l-a auzit pe Sam spunînd.
       Nu a putut să-şi ferească privirea, a dat însă morocănos din cap drept răspuns la salutul ei. Nu i-a întins mîna – ar fi fost o greşeală să o atingă.
     Părea coborîtă dintr-o revistă vintage, o blondă apetisantă cu păr rebel, cîrlionţat. Natura fusese mai mult decît generoasă cu ea, dîndu-i mai multă frumuseţe decît i- ar fi trebuit cuiva. Numai că ea stătea în faţa lui cu aerul unei femei care primea mereu genul nepotrivit de atenţie din partea bărbaţilor.”


 „Ea chiar nu-şi imagina ce îi cerea, totul în faţa unui bărbat care uitase demult ce este inocenţa, l-a atras chipul mai aproape de al lui, iar buclele blonde i-au dansat printre degete, gîdilîndu-i-le.
       — Sînt un ticălos în pat, Zoë, i-a spus încet. Sînt egoist şi rău ca diavolul. Trebuie să am doar eu controlul. Şi… nu sînt deloc plăcut.

4. Golful dragostei – Crystal Cove

Golful dragostei – Crystal Cove -Seria Friday Harbor - Lisa Kleypas - magie, pasiuni și suflete pereche

  Golful dragostei nu este o poveste clasică cu vrăjitoare şi mister la tot pasul, ci o poveste frumoasă de dragoste care se infiripă între doi oameni care caută cu disperare liniştea.

   Ar putea să îţi însenineze ziua, să te facă să zâmbeşti, să te gândeşti şi să iubeşti de parcă doar o zi ai mai avea de trăit. M-a făcut să mă simt minunat şi mă bucur că autoarea a ales-o pe Justine să fie eroina principală. Dacă pe Strada iubirii personajele s-au luptat cu încăpăţânare să evite dragostea, în Dincolo de iubire ne-au răsfăţat cu arome culinare şi săruturi pătimaşe, de data aceasta în Golful dragostei am vibrat printre vrăji, pasiune, luptând până în ultima clipă pentru un viitor incert. Oricare ar fi consecinţele, mesajul este acelaşi: dacă ai găsit dragostea, luptă pentru ea.

     Justine Hoffman și-a construit o viață comodă în Friday Harbor. E proprietara unui hotel mic, dar foarte căutat și are un trai sigur și liniștit. Copilăria petrecută cu mama ei nestatornică, mereu călătoare, pe nume Marigold, i-a insuflat un dor adînc de statornicie. În ciuda tuturor lucrurilor pe care ea le-a obținut, lui Justine tot îi lipsește ceva: iubirea. După ani buni de dor, visare și dorințe neîmplinite, ea este pregătită să facă orice trebuie ca să-și schimbe destinul.

Golful dragostei - Seria Friday Harbor - Lisa Kleypas - magie, pasiuni și suflete pereche

   Când îl întâlnește pe misteriosul Jason Black, ea dezlănțuie din greșeală o furtună de dorințe și pericole, care amenință să-i distrugă tot ce prețuiește ea mai mult: viața ei liniștită.

   Dar Jason are propriile lui secrete și își dorește de la ea mai mult decît îi dă voie soarta.

“— Am învăţat să nu iau realitatea în seamă cînd vine vorba de iubire, spuse el. Te limitează foarte mult.
— Nu are nici un sens. Nu-mi plac iubirile de-o vară şi nici aventurile de o noapte, şi nici nu am vreo fantezie de Cenuşăreasă, în care un bărbat bogat vine şi mă ia pe sus. Aşa că îţi mulţumesc pentru invitaţie, dar cred că e mai bine pentru amîndoi dacă te refuz.
Nu vreau decît să petrec puţin timp cu tine, spuse el pe un ton blînd. Fără subterfugii. Putem să vorbim despre ce vrei tu sau chiar să nu vorbim deloc. Numai noi doi, într-un loc liniştit, cu o sticlă de vin şi poate lumina unor lumînări.
Citind nehotărîrea din privirea ei, adăugă cu o voce guturală:
Nu mă refuza. Nu mi s-a mai întîmplat niciodată aşa ceva.

“— Nu mi-am schimbat soarta, se răsti Justine. Am reparat-o.
Sub piele îi jucau fulgere de energie, alergînd de la o celulă la alta. Rosemary o privea ciudat, cu o expresie întunecată.
— Justine, spuse cu grijă. Nu poţi să repari lucrurile şi să le faci cum erau înainte. Soarta ţi-a fost modelată de toate acţiunile pe care le-ai făcutvreodată. Pentru fiecare dintre ele există o reacţie.
Atunci cînd ai rupt blestemul, ai tulburat echilibrul dintre tărîmul spiritelor şi lumea fizică. Ai creat o furtună, şi nu doar într-un singur sens.
Din punctul de vedere al lui Justine, ar fi fost ultima picătură să suporte dojana cuiva care participase la aruncarea unui blestem asupra ei.

„— Justine, oricînd cineva spune că e pentru binele tău, garantat vrea să-ţi facă rău într-un fel sau altul.
— Mi se pare că ştii bine despre ce e vorba.
— Tata mă bătea des, îi răspunse el. Cu cabluri, lanţuri, orice prindea. Dar cel mai dureros nu era că dădea în mine, ci că-mi spunea că o face pentru că mă iubeşte. M-am întrebat mereu cum se poate ca iubirea să însemne o vizită la urgenţă.
Justine îl cuprinsese cu braţele şi-i mîngîiase părul, şi după o clipă, el îi spuse:
— Ideea e că, atunci cînd cineva te răneşte, poate să-i spună oricum vrea, chiar şi iubire. Cuvintele mint, acţiunile nu.

5. Lightning Bay (2013)

Seria Friday Harbor-Goodreads

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Friday Harbor – Lisa Kleypas în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi 

Recenzii cărţi Lisa Kleypas

sursa foto Pinterest

 

10 COMMENTS

  1. Felicitări pentru articolul minunat! <3 Iubesc această serie și da, într-adevăr, aduce multă magie…

  2. Este o serie foarte frumoa!SUnt nerabdatoare sa citesc si primul volum din serie!Lisa Kleypas este una din autoarele mele preferate!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.