Seria Zece respirații scurte de K.A. Tucker

Seria Zece respirații scurte de K.A. Tucker-traume, amintiri, scene fierbinți

  Seria Zece respirații scurte de K.A. Tucker este o serie încântătoare, cu personaje puternice care reușesc într-un final să depășească toate obstacolele, cu relații trainice de prietenie, cu situații extrem de intense emoțional, cu dialoguri efervescente și cu o doză imensă de romantism. Fiecare volum în parte este presărat cu o gama largă de trăiri intense – emoții, îndoieli, disperare, teamă, speranță.

1.Zece respirații scurte -Ten Tiny Breaths

Zece respiratii scurte Ten Tiny Breaths de K. A. Tucker

  Zece respirații scurte, mai multe decât o poveste de iubire îmbinată cu scene fierbinți. Traumele, amintirile, problemele care nu pot fi rezolvate cu ușurință, împletirea elementelor dau credibilitate romanului, încât pe măsură ce înaintăm ne implicăm sufletește și trăim emoțiile, durerea.

,,Unu… doi… trei… patru… cinci… șase… șapte… opt… nouă… zece.
— Numele meu este Kacey Cleary. Acum patru ani, mașina în care eram a fost lovită de un șofer beat. Mama mea, tatăl meu, cea mai bună prietenă a mea și iubitul meu au fost omorâți cu toții. Eu am fost nevoită să stau în mașină, ținându-l de mână pe prietenul meu mort, ascultând-o pe mama mea cum își dădea ultima suflare, până când paramedicii au reușit să mă scoată de acolo.
Fac o pauză să înghit în sec. Unu… doi… trei… De data asta recurg la respirații profunde. Respirații lungi, profunde. Nu sunt scurte. Sunt uriașe. Sunt monumentale.
— La început, m-am folosit de alcool și de droguri ca să îmi anihilez durerea. Apoi am trecut la violență și la sex. Dar acum, spun eu, uitându-mă drept în ochii doctorului Stayner, prețuiesc faptul că o pot îmbrățișa pe sora mea, că pot râde împreună cu prietenii mei, că pot să mă plimb, că pot să alerg. Că sunt în viață. Că pot să respir.
Sunt la suprafața apei.
Și de data asta voi rămâne acolo unde îmi este locul.

Savurez senzația pe care mi-o dau brațele înfășurate în trupului puternic și cald al lui Trent, pe tot parcursul drumului de întoarcere acasă, fără să simt nevoia să vorbesc, dorindu-ne noaptea să dureze la infinit. În timp ce mă conduce până la apartamentului meu, sunt năpădită de un vârtej subit de exaltare și dezamăgire, excitare și teamă, toate convergente, să mă facă să mă prăbușesc din picioare. Simt, de asemenea, o senzație crescândă de stânjeneală în aer. Poate din cauză că îmi doresc în sinea mea ca el să mă invite în apartamentul lui și sunt dezamăgită totodată pentru că știu că nu o va face.
-Ei bine, îți mulțumesc pentru că mi-ai arătat primul tur pe viu din viața mea și că nu ți-ai făcut felul cu mine. Îmi fac de lucru căutându-mi cheile în geantă.
– Sunt bucuroasă că încă mai sunt întreagă și… Buzele moi ale lui Trent îmi întrerup brusc vorbele fără șir, cuprinde în brațe, cu o mâna alunecându-i pe talia mea în timp ce cu cealaltă îmi cuprinde ceafa. Mă trage la pieptul său, gura atingând-o pe a mea încet, cu mișcări controlate, de parcă se abține să facă ceea ce ar vrea să facă. Senzația asta îmi dă fiori și mă cuprind valuri-valuri de căldură.

 „- … ceea ce am simţit pentru tine, Kacey, am simţit cu adevărat. Încă mai simt cu adevărat. Nu mai pot să rezist. Amândoi avem nevoie de o şansă de a ne vindeca.

Respiră, Kacey. Zece respirații scurte. Agață-te de ele. Simte-le. Iubește-le.

Zece respiratii scurte Ten Tiny Breaths de K. A. Tucker

  Cu patru ani în urmă, viața lui Kacey Cleary a fost distrusă atunci când mașina în care se afla a fost lovită din plin de un tânăr șofer beat, omorându-i părinții, pe iubitul ei și pe cea mai bună prietenă a sa. Incă mai este bântuită de amintirea momentului în care a rămas prizonieră între fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultând-o pe mama ei cum își dădea ultima suflare. Acum, Kacey vrea să își lase trecutul în urmă.

  Înarmată cu două bilete de autobuz, Kacey și sora ei în vârstă de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a începe o nouă viață în Miami. La început, fetele se zbat să o scoată la capăt, dar Kacey nu este deloc îngrijorată. Ea poate face față oricui, în orice situație – cu excepția vecinului său misterios din apartament 1D.

  Trent Emerson are niște ochi albaștri în care arde un foc mocnit, gropițe adânci și pare că se menține într-un echilibru perfect între a fi un tip simpatic și unul dur. Călită fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotărâtă să țină pe toată lumea la distanță, dar atracția lor este de netăgăduit, iar Trent caută cu disperare și neîncetat o cale spre inima împietrită a lui Kacey – chiar dacă asta înseamnă că oricând poate să iasă la iveală un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.

2. O minciună nevinovatăOne Tiny Lie

O minciună nevinovată-One Tiny Lie

   Poate că “O minciună nevinovată” nu are la fel de multe elemente dramatice ca “Zece respirații scurte”, însă pe mine m-a cucerit prin modul cum s-a pus accent pe sentimente. Aproape de fiecare dată când credeam că lucrurile au reintrat pe făgaș normal, se întâmpla ceva și inima mea făcea câteva tumbe. Ajunsesem să dau fiecare filă cu oarecare emoție sau teamă, neștiind ce voi mai descoperi în continuare. Și, poate că povestea lui Kacey este mult mai captivantă, însă eu m-am atașat din prima clipă de surioara mai mică, tocmai pentru că mi-a amintit de mine, adolescenta timidă de altădată. -Alina

O minciună nevinovată-One Tiny Lie

“- Eşti una din persoanele cele mai bune la suflet pe care am întâlnit-o vreodată, Livie. Tu reacţionezi foarte intens la durerea sufletească. Este ca şi cum ai absorbi durerea altora. În ciuda timidităţii tale extreme, faci aproape orice ca să nu eşuezi. Nu îţi place să pici la vreun examen şi, în mod categoric, nu îţi place să înşeli aşteptările oamenilor. Mai ales ale celor pe care îi respecţi 〈…〉 Am aflat, de asemenea, că în vreme ce îi accepți cu mintea deschisă pe ceilalți, cu defectele lor cu tot, ești extraordinar de dură cu tine însăți. Cred că dacă ai face ceva greșit te-ai îmbolnăvi  fizic.”

“- Viaţa ta pare să fie guvernată de un plan anume. S-a înrădăcinat în rutina ta de zi cu zi, a devenit aproape că o religie pentru tine. Ţi-a dictat alegerile pe care le-ai făcut pană acum și pe cele pe care ai de gând să le faci în viitor. Nu îl pui la îndoială, nu îl testezi. Îl duci la îndeplinire 〈…〉 Cred că părintii tăi te-au ajutat să pui la cale acest plan și tu te ții cu dinții de el, aceasta fiind o modalitate de a păstra legătura cu ei.”

 Cu mișcări surprinzător de grațioase, se rostogolește jos din pat și se ridică în picioare. Aerul îmi șuieră printre dinți când îl trag în piept, mutându-mi privirea spre fereastră, dar nu înainte de a-l vedea din față în toată splendoarea.

Mă întreabă râzând pe înfundate:

– Ce s-a întâmplat, Irlandezo?

Îmi smucesc capul din nou spre el.

– Cum mi-ai spus?

El zâmbește afectat, cu mâna odihnindu-se de o treaptă a scării, părând în largul său cu toată lipsa curentă de veșminte.  

– Nu pari să îți amintești cine știe ce din noaptea trecută, nu-i așa?”

“Viața are un mod ciudat de a-și crea propriile-i teste. Îți lansează provocări care te determină să faci, să gândești și să simți lucruri care sunt în conflict direct cu ceea ce ai plănuit și nu îți permite să faci o simplă alegere între alb și negru.”

  Livie Cleary a fost dintotdeauna catalogată drept Perfecțiunea Intruchipată, dar pe parcurs își dă seama că această perfecțiune nu este tocmai o fericire și că pe drumul sinuos către autocunoaștere este mai mult ca sigur că va face și greșeli.

„— Întotdeauna te voi face sa fii mândru de mine, tati.”

  Acestea au fost ultimele cuvinte pe care Livie i le-a adresat tatălui ei. In cei șapte ani care s-au scurs de la moartea tragică a părinților, Livie s-a străduit din răsputeri să se mențină la acest standard prin fiecare alegere făcută, prin fiecare cuvânt rostit și prin fiecare acțiune întreprinsă, în vreme ce avea grijă de sora ei, dând dovadă de tărie de caracter și de maturitate. Dar studenția bate la ușă, aducând odată cu ea provocări neașteptate care îi vor pune la încercare hotărârea – și inima. 

   Livie ajunge la Princeton având un plan solid în minte, pe care vrea să îl pună în aplicare fără șovăire: să ia examenele cu brio, să se pregătească pentru facultatea de medicină și să întâlnească un băiat bun și respectabil cu care să se mărite într-o bună zi. în mod categoric, planul ei nu include shot-uri cu vodcă, nici o colegă de cameră cam petrecăreață și nici pe Ashton, arogantul – dar extrem de atrăgătorul – căpitan al echipei masculine de canotaj. Acesta din urmă o face pe Livie, care de obicei este atât de stăpână pe sine, să ardă în flăcări. Și, de parcă toate astea nu ar fi fost îndeajuns, el este cel mai bun prieten și colegul de apartament al lui Connor, care se pare că întrunește la perfecțiune criteriile lui Livie. Și atunci, de ce gândurile ei se tot îndreaptă spre Ashton? 

   ,,Intensă, plină de emoție și cu foarte multe scene fierbinți… K.A. Tucker nu lasă niciun sentiment neatins. O lectură care te va ține prizonier până la ultimul cuvânt.” – Colleen Hoover, autoarea bestsellerului internațional Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii, Editura Epica

3. În patru secunde ai pierdut totulFour Seconds to Lose

În patru secunde ai pierdut totul-Four Seconds to Lose

  În patru secunde ai pierdut totul este o poveste plină de sensibilitate, de sentimente, intensă, cu personaje uimitoare, luptătoare, capabile de multe sacrificii. La fel ca și celelalte cărți din serie, este încărcată de emoție și pasiune, de scene dramatice, tocmai pentru că autoarea abordează anumite subiecte sensibile, precum efectul drogurilor, despre abuzuri, agresiune sau tentativa de viol. Faptul că povestea este spusă din perspectiva celor doi protagoniști, Cain Ford și Charlie Rourke, m-a ajutat să-mi dau seama ce gândește și simte fiecare. Amândoi protagoniștii sunt bântuiți de fantomele trecutului și sunt posesorii unor secrete halucinante, motiv pentru care iubirea lor este pusă la grea încercare.-Alina

În patru secunde ai pierdut totul1

 

Și iată-mă ajuns aici, crezând că am lăsat tragedia în urmă și mi-am văzut mai departe de viața mea. Până astă-seară, când sosia lui Penny intră în club și îmi face țăndări sufletul convalescent.

Ce am făcut? M-am holbat la ea precum un pervers nenorocit. Mi-am lipit ochii de trupul ei, am evitat mâna ei întinsă politicos, am făcut-o să se simtă stânjenită sub privirea mea fixă.

Ca apoi ea să își lase rochia să cadă și scânteia aceea – amalgamul acela ciudat de legătură amoroasă, speranță și poftă trupească, mult mai puternic decât simpla reacție pe care ar trebui să ți-o provoace un trup despuiat care ți se oferă pe tavă – m-a izbit drept în față. Exact la fel cum am mai simțit o singură dată până acum. Atunci când Penny a intrat în biroul meu.”

[/quote_box_center][quote_box_center]

“Dar atunci când sunt pe scenă, simt ochii aceia întunecați ațintiți asupra mea, precum ai unui vultur ce își urmărește prada, în vreme ce muzica îmi vibrează prin tot corpul, iar membrele mele se încolăcesc în jurul barei reci din alamă. iar șoldurile mele se unduiesc, se răsucesc, se avântă, se arcuiesc.”

 “Nu știu cum o să rezist știind că ea face asta în clubul meu zilnic. O tentație pe care s-ar putea să nu fiu în stare să o ignor la infinit, deoarece, la naiba, sentimentul acesta îți creează aceeași dependență ca și dozele de heroină.”

 “Mă inundă, în egală măsură, sentimente de dragoste și ură atunci când ea este acolo sus, pe scenă. Dragoste pentru că este singura mea modalitate de a o vedea astfel, ceea ce îmi hrănește fanteziile bolnave care se învârtejesc astfel și au aceleași gânduri ale naibii de murdare.”

 

  Viața unui proprietar de club de striptease nu e chiar așa cum și-o imaginează lumea. Cu multe ore peste program la activ, un personal cu suficiente probleme emoționale încât să țină ocupat un întreg departament de psihiatrie, și cu poliția mereu pe urmele lui, Cain, în vârsta de 29 de ani, începe să-și pună la îndoială misiunea de a salva fetele pe care le angajează. Dar, într-o zi, Charlie Rourke, blonda cu ochi căprui, intră pe ușă și lucrurile încep să devină mai complicate. Cain se supune unui cod foarte strict de a nu se culca cu angajatele. Dar autocontrolul său este pus la încercare în prezența lui Charlie… 

   Charlie Rourke, în vârstă de 22 de ani, are nevoie de o sumă foarte mare de bani, într-un timp scurt, pentru a-și face urma pierdută, înainte de a fi prea târziu. A-și da hainele jos de pe ea pentru bărbați îi face stomacul să se întoarcă pe dos, dar Charlie se încurajează spunându-și că trebuie să-și pună în aplicare talentele de actriță și dansatoare. Și cu toate că celelalte fete par nerăbdătoare să pună mâna pe șeful lor sexy, sofisticat și atent, ea nu este interesată. La urma urmei, Charlie Rourke nu există cu adevărat — și fata care pretinde că este nu se poate lăsa distrasă de sentimente.

Suntem, pur și simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de pătat, în căutarea unui viitor luminos.
Cred că unii oameni sunt în mod natural răi.
Cred că vina te poate motiva suficient încât să ajungi să faci anumite lucruri.
Cred că mântuirea este ceva la care doar poți aspira.
Cred că a doua șansă există numai în vise.
Cred că timpul este neiertător și nu ai la dispoziție o veșnicie să poți schimba viața unei persoane.
Ai doar câteva secunde.
Câteva secunde ca să o cucerești.
Și câteva secunde ca să o pierzi. 
Cain

4. Five Ways to Fall

 

Ten Tiny Breaths Series

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Cărţi Young Adult

Sursa foto Pinterest

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.